Boudy (www.boudy.info) - Bivak na Yangri Danda - Nepál, Langtang, Helambu, Yangri Danda (hlavní info)
Bivak na Yangri Danda
Nepál, Langtang, Helambu, Yangri Danda | 4 059 m.n.m.

Mapa
Objekty v okolí
V okolí nebyl nalezen žádný jiný objekt, víte-li o nějakém, zkuste ho sem přidat...
Hlavní info
     
4
6
   
GPS WGS84: 28° 3’ 15.84” N   85° 33’ 54.72” E

Vložil: Vasik (28.10.2011)

Poznámky
K tomuto objektu tu zatím není žádná poznámka, takže jestli něco víte, zkuste ji sem přidat...
Fotogalerie
V galerii se zatím nachází pouze titulní obrázek, pokud máte nějaký další, můžete ho se nahrát...
Popis
  • upravené závětří

Bivakovací plácek přímo na hřebeni Yangri Danda v místech, kde se na hřeben připojuje traverz od sedla Ganja La. Jde o rovnou plochu obestavěnou již polorozvalenou kamennou ohrádkou (jde o zbytek rozbořené letní salaše). Dále v hřebeni na sestupu je několik dalších míst vhodných k bivaku, výhoda tohoto místa je však výhled na všechny strany do údolí Helambu a především relativní dostupnost posledního zdroje vody na traverzu od Ganja La.

Zdroj vody

S vodou je to na hřebeni Yangri Danda v obdobích sucha (tj. turistické sezóny) údajně špatné, nicméně koncem října se nám podařilo najít vodu v dolince na traverzu od Ganja La před stoupáním na poslední sedlo s vlaječkami před tím, než stezka vystoupá na hřeben k bivaku, od bivaku to může být nějaké 3km?

Nejvhodnější doba návštěvy

Asi kdykoliv, během pastevecké sezóny vás však zřejmě budou otravovat jaci, po kterých tu byly všude stopy.

Přístup

Bivak se nachází přímo na stezce od sestupu ze sedla Ganja La do údolí Helambu (stezka je v rozporu s tvrzením průvodce Lonely Planet dobře zřetelná, odbočka v dolině po sestupu od ledovců pod Ganja La byla nově vyskládána z kamenů a mužici tu byly snad na každých 10m) přímo v místě, kde traverzující stezka dosáhne hřebene a začíná po něm sestupovat k údolí Helambu. Od sedla Ganja La je to sem cca. 2 dny cesty, do nejbližší civilizace (klášter a vesnice Tarke Ghyang) v údolí Helambu je to odtud celodenní sestup.

  • Kathmandu to Langtang 1: 140 000, Himalaya KartoGraphisches, GPO Box 3924, Kathmandu, Nepal, ISBN: 978-9937-504-18-8
© www.boudy.info | veškteré informace bez záruky | PHP 5.6.40-68+ubuntu20.04.1+deb.sury.org+1 | poslední úprava: 17.01.2022 19:41:24 V.A.