Boudy (www.boudy.info) - Senník na Kovalovských lúkach - Slovensko, Bílé Karpaty, Biele Karpaty, Žalostínska vrchovina (hlavní info)
Senník na Kovalovských lúkach
Slovensko, Bílé Karpaty, Biele Karpaty, Žalostínska vrchovina | 540 m.n.m.

Mapa
Objekty v okolí
V okolí bylo nalezeno 3 objektů, znáte-li nějaký jiný, zkuste ho sem přidat...
Hlavní info
     
5
8
   
GPS WGS84: 48° 49’ 0.1” N   17° 21’ 15.89” E

Vložil: Anton DALI Zahradnik (05.11.2017)

Poznámky
01.11.2019 19:02:36

Přenocování (včera) v seníku bylo luxusní - doporučuji! Teplota k ránu byla sice -3C, ale okolní vítr jsem skoro nepociťoval. Ohýnek večer - paráda. Seník je plný sena - vytvořil jsem jedno rovné místo plus zanechal 0,1 dcl slivovice. S pozdravem.

Vojta
K tomuto objektu je tu celkem 1 poznámek...
Fotogalerie
Pohľad na senník od severu © Anton DALI Zahradnik (2017)
Pohľad na senník od juhu © Anton DALI Zahradnik (2017)
Interiér senníka © Anton DALI Zahradnik (2017)
V galerii je 8 obrázků, pokud máte nějaký další, můžete ho sem nahrát...
Popis
  • hliněná podlaha

Stavba senníka prešla nedávno generálnou opravou. Je obdĺžnikového pôdorysu s rozmermi asi 4,5 x 3,5 m. Pozostáva z nosnej drevenej zrubovej konštrukcie, steny sú vybudované z dosiek a strechu tvorí cementová vlnitá krytina. Do objektu sa vstupuje cez veľké vráta, ktoré sú situované do južného priečelia. V nich sú osadené polovičné dvere siahajúce len do ich polovice. Voľný priestor nad nimi plní funkciu okenného otvoru. Podlahu tvorí udupaná hlina. Západná stena v interiéry voľne prechádza do krmelca.

Zdroj vody

Najbližšia voda, v tomto prípade potok, sa nachádza v doline pod Dubovým vrchom a vedie k nemu zelená značka z rázcestia Kovalovské lúky smerom na Lopašov. Prípadne je ešte možné načerpať vodu z potoka v doline, ktorou vedie žltá značka spájajúca rázcestie Kovalovské lúky s Chvojnicou

Nejvhodnější doba návštěvy

Jar, leto, jeseň bez problémov, v zime núdzové útočisko

Přístup

Senník sa nachádza v západnej časti Bielych Karpát, v podcelku Žalostínska vrchovina. Je situovaný neďaleko vrchu Čupy na rozsiahlych horských lúkach, ktoré nesú názov – Kovalovské lúky. Jeho stavba leží priamo na trase červenej značky – Záhoráckej magistrály, ktorá vedie z obce Závod až do Skalice. Kúsok poniže senníka sa nachádza rázcestie Kovalovské lúky, kde sa križuje zelená značka z Lopašova zo žltou vedúcou sem z Chvojnice. Vďaka pomerne hustej sieti vyznačených chodníkov sa sem dá dostať nielen zo Skalice a jej okolia – Zlatnícka dolina, ale aj z Vrboviec, Chvojnice, Sobotišťa, či z juhomoravských Sudoměríc, Strážnice alebo Radějova.

© www.boudy.info | veškteré informace bez záruky | PHP 5.6.40-70+ubuntu20.04.1+deb.sury.org+1 | poslední úprava: 17.01.2022 19:41:24 V.A.