Boudy (www.boudy.info) - Gravdalen - Norsko, Hurrungane, Gravdalen, Gravdalen (hlavní info)
Gravdalen
Norsko, Hurrungane, Gravdalen, Gravdalen | 855 m.n.m.

Mapa
Objekty v okolí
V okolí bylo nalezeno 5 objektů, znáte-li nějaký jiný, zkuste ho sem přidat...
Hlavní info
     
2
6
   
GPS WGS84: 1° 59’ 27.6” S   1° 59’ 24” W
Link: www.ardalturlag.no
Vložil: Dušan (30.01.2008)

Poznámky
K tomuto objektu tu zatím není žádná poznámka, takže jestli něco víte, zkuste ji sem přidat...
Fotogalerie
© http://ut.no/hytte/gravdalen (2012)
V galerii je 2 obrázků, pokud máte nějaký další, můžete ho sem nahrát...
Popis
  • dřevěné palandy
  • matrace
  • stůl
  • lopata

Nízke drevené chatky s trávou na streche vo výbornom stave. Sú tam 3, ale v čase, keď som tam bol (júl 2007) bola otvorená iba 1. Po vstupe dovnútra nájdeme jednoduchú miestnosť, ktorá tvorí polovicu chaty. Druhá časť je zamknutá. Je tu niečo ako úzka poschodová posteľ, na ktorej sa dvaja v pohode vyspia. Steny sú dobre utesnené a dnu nefučí. V prípade, že by ste chceli ísť do komfortnejšej časti, musíte mať tzv. DNT kľúč. Ten získate po zaregistrovaní sa do niektorého z turistických spolkov na www.dnt.no a za dodatočný príplatok (myslím okolo 100-150 NOK) dostanete kľúč, ktorým sa dá otvoriť vyše 500 chát v celom Nórsku.

Zdroj vody

Pri chatách tečie ľadovcová rieka Gravdola. Bol som pri prameni a chatky sú od neho pár kilometrov. Dá sa v pohode piť.

Nejvhodnější doba návštěvy

Hocikedy po celý rok.

Přístup

Nádherné chatky v pohorí Hurrungane na juhozápade Nórska. Nachádzajú sa na začiatku doliny Gravdalen, ktorá je jednou z bočných vetiev veľkej doliny Utladalen. Ku chatkám sa dá v pohode dostať z mesta Ovre Ardal. Odtiaľ je to asi 10 minút cesty autom na parkovisko do Hjelle. Potom treba ísť peši hore dolinou asi 1/2 hodinu a naľavo je tabuľa odbočky k farme Avdal Gard tam treba odbočiť (od tohto úseku je to dosť strmé a s veľkým batohom namáhavé). Chodník nás dovedie rovno k farme a od nej je to na Gravdalen maximálne hodinka po lesnom chodníku. Pozor iba na značenie a chodníky v Nórsku. Chodníky sú niekedy slabo značené a to čo je v mape už nemusí existovať v skutočnosti.

  • Ardal, 1:50 000
© www.boudy.info | veškteré informace bez záruky | PHP 5.6.40-68+ubuntu20.04.1+deb.sury.org+1 | poslední úprava: 17.01.2022 19:41:24 V.A.